Brandweer organiseert fuif voor goed doel
Net als vorig jaar organiseert de brandweer van Herentals een fuif waarvan de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. De fuif vindt plaats op vrijdag 18 november in zaal ’t Hof.



Werken bij de stad
Het stadsbestuur legt een werfreserve aan voor een technisch medewerker (ploegbaas, m/v) in statutair verband en heeft een deeltijdse functie vacant voor een gemeenschapswacht (m/v) in contractueel verband. Solliciteren kan tot en met 27 september 2011. Er is ook een vacature voor een begeleider alternatieve strafrechtelijke maatregelen (m/v). Kandidaten moeten onder meer een diploma van humane wetenschappen hebben dat toegang geeft tot het niveau B en een rijbewijs B. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 5 oktober 2011. Wie een diploma van bachelor lichamelijke opvoeding heeft, kan solliciteren voor de contractuele functie van sportanimator (m/v).
Kandidaten sturen hun sollicitatie met een kopie van het diploma en een duidelijk en uitgebreid cv uiterlijk op 11 oktober 2011 naar het college van burgemeester en schepenen, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. Meer informatie staat op www.herentals.be/vacatures.

Stad steunt jeugdinitiatieven
Het stadsbestuur kent een projectsubsidie van 250 euro toe aan Scouts 1e Kempen voor de organisatie van hun eerste startdag op 17 september. Jeugdhuis 10R20 kan op zijn beurt aanspraak maken op een subsidie voor culturele evenementen.
Het jeugdhuis krijgt 228,65 euro voor de organisatie van een workshop InDesign op donderdag 2 februari 2012. Tijdens die workshop leren jongeren hoe ze zelf affiches en flyers kunnen maken. Het stadsbestuur ondersteunt deze initiatieven omdat ze de persoonlijke, sociale en creatieve groei van jongeren stimuleren.

Veiligheidskoffer voor fuiven en evenementen
Het stadsbestuur wil organisatoren van fuiven en evenementen ondersteunen. Daarom zal de jeugddienst een koffer samenstellen met veiligheidsmateriaal zoals signalisatie en brandblussers. Organisatoren kunnen deze veiligheidskoffer gebruiken tijdens hun fuif of evenement. Het college keurt het gebruiksreglement van de veiligheidskoffer goed en legt het voor aan de gemeenteraad.

Sport Na School
Ook dit schoojaar kunnen leerlingen van het secundair onderwijs een Sport Na School-pas of kortweg SNS-pas aankopen. Met een SNS-pas kunnen zij deelnemen aan tal van sportactiviteiten bij The sportstudio, bowling Het Ven, Okinawa Karateclub, manege Soetemans, BLOSO, circusschool Locorotondo, Herentalse Squashclub, sporthal De Vossenberg en het Netepark.
Een SNS Sportkaart kost 30 euro voor 12 weken en 45 euro voor 24 weken. De eerste sportperiode loopt van 3 oktober 2011 tot 2 december 2011 en van 9 januari 2012 tot 3 februari 2012. De tweede periode loopt van 6 februari 2012 tot 18 mei 2012. Een SNS-pas aankopen kan op school via de leerkracht LO of bij de sportdienst in Herentals (De Vossenberg, Markgravenstraat 93).

Het stadsbestuur ondersteunt ook het Sport Na School-project van de Katholieke Hogeschool Kempen. De studenten kunnen deelnemen aquafit, aquasculp, start to swim, trimzwemmen, dans en gymnastiek.

Start to Swim
Zwemmen is goed voor uw conditie, figuur en humeur. Bovendien beschikt onze stad over een prachtige accommodatie met veel mogelijkheden voor de zwemmer. Met Start to Swim krijgt u tien weken lang begeleiding, technische tips en advies.
De lessenreeks start op dinsdag 11 oktober van 21 tot 22 uur. Er zijn ook begeleide sessies op zaterdagvoormiddag van 9 tot 10 uur. Deelnemen aan Start to Swim kost 65 euro (met twintigbeurtenkaart) of 25 euro (zonder twintigbeurtenkaart). In de prijs zitten de begeleide trainingssessies, een sportverzekering, het gebruik van zwem- en lesmateriaal, een trainingsschema en een trainingspakket. Inschrijven kan vanaf dinsdag 20 september aan de kassa van het Netepark.